Fisksoppa.


1 gul lök, hacka i mindre bitar
1 msk olivolja
4 msk hummerfond
1 msk tomatpure
4 st morötter, hacka i mindre bitar
7 dl vatten
10 körsbärstomater
300 g lax och torsk
1 kruka dill
salt & cayennepeppar
2 dl vispgrädde
100 g räkor
 
Servering:
Crème fraiche, gärna med chilismak
 
Hetta upp en kastrull och fräs morötterna och löken en liten stund. Häll ned tomatpure, dill, fond och vatten. Låt sjuda tills allt mjuknat. Lägg sedan i tomaterna och fisken, sjud i 5 - 7 minuter. Salt och cayennepeppar. Runda av med grädden och låt sjuda upp. Vänd i räkorna och servera.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0