Flygande Jacob med mango.
500 g kycklingfilé
140 g bacon
1 msk smör
250 g fryst mango
2 dl riven ost
Gratängsås
1 msk curry
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1/2 dl chilisås
2 dl matlagningsgrädde
Garnering
1 dl jordnötter
Ugn 225°
Dela filéerna så det blir tunna och smala bitar. Strimla baconet.
Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra. Ta upp kycklingen ur pannan och stek baconet.
Gratängsås: Stek curry i smör i en kastrull. Pudra i mjölet och blanda. Späd med vatten, fond, chilisås och grädde. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av den med salt och peppar.
Lägg kycklingfiléerna och hälften av mangobitarna i en gratängform och häll över såsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 12 min.
Strö över jordnötter och servera med kokt ris, mangobitar, jordnötter och sallad.