Flygande Jacob med mango.

 
Byt ut bananerna mot tärnad mango, som ger frisk 
och god smakbrytning 
i den här kycklingfavoriten.
 
4 portioner.
 
 

500 g kycklingfilé
140 g bacon
1 msk smör
250 g fryst mango
2 dl riven ost

 

Gratängsås
1 msk curry
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1/2 dl chilisås
2 dl matlagningsgrädde

 

Garnering
1 dl jordnötter

 

Ugn 225°

 

Dela filéerna så det blir tunna och smala bitar. Strimla baconet.

Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra. Ta upp kycklingen ur pannan och stek baconet.

Gratängsås: Stek curry i smör i en kastrull. Pudra i mjölet och blanda. Späd med vatten, fond, chilisås och grädde. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av den med salt och peppar.

Lägg kycklingfiléerna och hälften av mangobitarna i en gratängform och häll över såsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 12 min.

Strö över jordnötter och servera med kokt ris, mangobitar, jordnötter och sallad.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0