Kryddig kyckling med tacokrydda.
4 port
4 kycklingfiléer, 500 g
1 msk smör till stekning
2 msk tacokrydda
1 dl riven ost
Sås:
1/2 strimlad gul lök
2 strimlade paprikor
1 msk smör till stekning
2 dl crème fraiche
1 burk salsasås, 230 g, t ex chunky salsa (Santa Maria) eller tacosås
2 dl sky
2 msk kalvfond
1 1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Stek kycklingen i smör i en stekpanna. Strö över tacokrydda. Häll 2 dl vatten i stekpannan och ta tillvara skyn. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan.
Fräs lök och paprika i smör i en kastrull, tillsätt crème fraiche, salsa, sky och fond och koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Låt såsen sjuda några min under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Strö över riven ost.
Sjud det hela ca 15 min eller sätt in stekpannan (ej med plasthandtag) i ugnen i 225°, 15 min.
Servera kycklingen med ugnsstekt klyftpotatis, sallad, tomat, gurka och majschips.