Ostpaj med italienska smaker.

 
 
Servera som ensamrätt, på buffébordet eller med italienska delikatesser.
 
4 portioner.
 
 
Deg:
4 dl vetemjöl
100 g smör
1 dl riven parmesan
2 msk kallt vatten
 
 

Fyllning:
4 ägg
2 dl grädde
1 tsk salt
100 g soltorkade tomater i olja
2 dl riven parmesan

 

Till servering:
200 g parmaskinka
100 g salami
1 dl oliver
800 g cantaloupemelon
250 g körsbärstomater
200 g tomatsalsa med lök
40 g rucola

 

 

Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Ställ kallt i 20 min.


Förgrädda pajskalet i 225 , 10 min.


Vispa samman ägg, grädde och salt. Lägg tomatbitar och ost i pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda i  225 ca 20 min. Servera pajen med tillbehören.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0