Ostpaj med italienska smaker.
Servera som ensamrätt, på buffébordet eller med italienska delikatesser.
4 portioner.
Deg:
4 dl vetemjöl
100 g smör
1 dl riven parmesan
2 msk kallt vatten
4 dl vetemjöl
100 g smör
1 dl riven parmesan
2 msk kallt vatten
Fyllning:
4 ägg
2 dl grädde
1 tsk salt
100 g soltorkade tomater i olja
2 dl riven parmesan
Till servering:
200 g parmaskinka
100 g salami
1 dl oliver
800 g cantaloupemelon
250 g körsbärstomater
200 g tomatsalsa med lök
40 g rucola
Blanda samman degen i en matberedare, kavla ut den och klä en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Ställ kallt i 20 min.
Förgrädda pajskalet i 225 , 10 min.
Vispa samman ägg, grädde och salt. Lägg tomatbitar och ost i pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda i 225 ca 20 min. Servera pajen med tillbehören.
Kommentarer
Trackback