Svampfylld ugnspannkaka.
En annorlunda ugnspannkaka, späckad med brynt svamp. Pannkakan kan antingen serveras nylagad, eller göras i förväg, skäras i bitar och fräsas upp i stekpanna. Passar till kött av olika slag. Här kan du låta fantasin flöda, tillsätt tex broccoli eller bacon.
1 gul lök
400 - 500 g skogschampinjoner
3 msk smör till stekning
salt & peppar
3 dl vetemjöl ( 180 g )
8 dl mjölk, 3 %
4 ägg
salt
timjan
2 msk koncentrerad kycklinfond
50 g smör
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka löken, grovhacka svampen. Fräs det hela i smör i stekpanna, salta och peppra.
Vispa ihop vetemjöl och mjölk till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget, tillsätt salt, timjan och kycklingfond.
Lägg 50 g smör i långpannan, ställ i ugnen tills det smält och börjar bryna. Fördela svamp och lök, häll i pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen 20-25 min, tills den fått fin färg och stannat. Ta ut och låt svalna en stund före servering.
Kommentarer
Trackback