Ägghalva med brynt smör.

 
De här äggen får sina kolalika smak från det brynta smöret.
 
8 ägg
50 g smör
4 msk creme fraiche
1 citron, 1 msk pressad saft och finrivet skal
salt
dill till garnering
 
 
Koka äggen 9 min och kyl ner i iskallt vatten. Skala äggen direkt och skär i halvor. Plocka ur gulan och lägg i en skål. Lägg upp vitorna på ett serveringsfat.
 
Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Låt svalna något.
 
Mosa äggulorna och rör ihop med crème fraiche, det brynta smöret och citronsaft.Smaka av med salt. Skeda eller spritsa ut äggsmeten i ägghalvorna. Riv över citronskal och garnera med dill.
 
          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0