Halstrade pilgrimsmusslor på äggkräm och löjrom.
Det går lättare att göra äggkrämen om alla ingredienser är rumstempererade. Tänk på att ha väldigt låg värme på plattan när du rör i redningen och värmer på krämen och ta god tid på dig, annars spricker den. Du kan skippa redningen, men då blir krämen lite tunnare.
6 - 8 portioner.
3 pilgrumsmusslor / portion
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Äggkräm:
5 äggulor
3 msk vispgrädde
3 msk creme fraiche
200 g smör, rumsvarmt
½ krm salt
½ krm cayennepeppar
2 tsk maizena majsstärkelse
1 tsk rivet citronskal
Topping:
2 msk flagad mandel
3 msk panko
1 msk smör
1 msk hackad dill
1 tsk rivet citronskal
TOPPING: Krossa mandeln. Fräs mandel och panko i smöret tills det får fin färg och är knaprigt. Blanda ned dill och citronskal. Låt fräset kallna på ett fat.
ÄGGKRÄM: Blanda äggulor, grädde och creme fraiche i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och mixa ned smöret i omgångar med mixerstav. salta & peppra. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Värm krämen mycket försiktigt och blanda i redningen. Sjud under omrörning till en fast kräm. Blanda i löjromen eller använd den som topping.
Stek pilgrimsmusslorna i smör 1 minut på varje sida. Salta & peppra.
Lägg den ljumna äggkrämen på en tallrik. Lägg på pilgrimsmusslorna och strö över toppingen.
Kommentarer
Trackback