Halstrade pilgrimsmusslor på lökbädd.
Här höjer smör och hasselnötter råvaran till nya höjder.
4 portioner.
Ett knippe knipplök alt schalottenlök eller salladslök
8 pilgrimsmusslor
1 dl vetemjöl till panering
50 g smör
smör till stekning
Hasselnötter
Salt
8 pilgrimsmusslor
1 dl vetemjöl till panering
50 g smör
smör till stekning
Hasselnötter
Salt
Skala och skiva löken med delar av blasten och stek den sedan mjuk i smör, utan att den får färg. Bryn smöret i en liten kastrull tills det får en gyllenbrun färg och nötig doft och hacka hasselnötterna grovt och rosta i het panna.
Häll upp vetemjöl på ett fat och salta pilgrimsmusslorna och doppa ovan och undersidan i mjölet. Stek musslorna hastigt i het panna tills de får färg, ca 1-2 minuter per sida. Servera pilgrimsmusslorna på en lökbädd, häll över brynt smör och toppa med rostade hasselnötter.
Kommentarer
Trackback