Hasselbackspotatis mini.

 
Hasselbackspotatis är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden. Men det är inte fel att förnya sig lite. Prova minihasselbackspotatisar! Toppa med crème fraiche och löjrom till festliga munsbitar. Det här är en enklare variant på hasselbackspotatisen som jag testat tidigare. En rolig och annorlunda förrätt.
 
små potatisar, cirka 2 / person
1 tsk salt
100 g smör
2 dl smetana eller crème fraiche
80 g löjrom
ev. lite dill eller gräslök som topping
 
Sätt ugnen på 225°C.

Skiva potatisar fint med skalet kvar, men inte hela vägen igenom. Ställ dem i en smord ugnssäker form. Salta och hyvla över smöret.

Ställ in i mitten av ugnen 20-30 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Låt svalna något.  

Toppa med smetana, löjrom och finskuren gräslök.

 
 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0