Jordgubbsmarinerad kycklingfilé med krämig pasta.

 
Marinaden ger en härlig sötma och välbehövligt sting åt filéerna. Tips! Om pastan förbereds så rör gärna i en klick extra crème fraiche vid servering så blir den härligt krämig.
 
4 portioner.
 
600 g kycklingfile
2 msk olivolja
salt & peppar
 
Marinad:
 
1 citron
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
10 jordgubbar
½ dl olivolja
salt & peppar
1 kruka koriander
 
Krämig pasta:
 
300 g pasta
2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
½ röd lök
10 körsbärstomater
 

Pensla kycklingen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla direkt tills den fått fin färg. Grilla indirekt tills innertemperaturen är 70°. Låt vila i 10 minuter.

 

Pressa saften ur citronen, skala och skiva lök och vitlök, dela, kärna ur och strimla chilin, dela jordgubbarna. Blanda allt med olja. Krydda med salt och peppar.

 

Skiva eventuellt kycklingen och lägg upp på ett fat. Häll på marinaden. Hacka och strö över koriander. Låt dra i 30 minuter.

 

Krämig pasta: Koka pastan enligt förpackningen och spola den i kallt vatten. Låt rinna av väl. Blanda samman crème fraiche, chilisås och pressad vitlök. Dela tomaterna i klyftor och blanda ner i såsen tillsammans med pastan. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med bröd till kycklingen.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0