Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni.

 
Ett enkelt recept. Om du inte gillar risoni, vilket inte jag gör så servera ris till kycklingen istället.
 
4 portioner.
 
500 g kycklingfileer, tunt skivade
salt & peppar
150 g färskost, vitlök / örter
1 msk olivolja
400 g färdig tomatpastasås
1 dl vatten
3 dl risoni
40 g parmesanost, finriv
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
 
 
Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar.  Lägg en sked färskost på den bredaste delen och rulla ihop. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i rullarna med skarven nedåt. Krydda med mer salt och peppar.  Vänd och stek runt om när det blivit en fin stekyta under.
 
Häll tomatsås och vatten i stekpannan och sänk värmen. Låt sjuda, gärna under lock, 10–15 min.Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner parmesan, olja och strimlad basilika. Garnera även kycklingen med basilika vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0