Fransk lökpizza.

 
Fransk lökpizza med både sälta och sötma. Förebilden är tarte flambée, en pizza från Alsace. Här är en försvenskad variant. Receptet räcker till 4 portioner som huvudrätt eller 8 portioner som förrätt.
 
Färdig pizzadeg
 
1 dl creme fraiche
280 g bacon
2 röda lökar
2 dl riven västerbottensost
salt & peppar
machesallad
 
 
Smaksätt crème fraichen med salt och peppar och blanda väl. Skär bacon i små bitar. Skiva löken tunt, gärna på mandolin. 
Bred på crème fraiche på pizzabotten.  Toppa med bacon, lök och avsluta med riven ost.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader  i cirka 12 minuter.

Servera varm eller ljummen och dekorera eventuellt med dressad machésallad.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0