Kyckling med curry.
4 portioner.
1 msk mald spiskummin
1 msk mald koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk chiliflakes
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 msk olja
2 gula lökar, klyftade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk färsk riven ingefära
2 msk tomatpure
500 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
honung
salt
125 g broccoli
stekta kycklingfileer eller grillade kycklinglår
SERVERING:
3 dl ris
färsk koriander
limeklyftor
Koka riset. Fräs alla torra kryddor i olja under omrörning tills de börjar dofta.
Tillsätt lök, vitlök, ingefära och tomatpuré. Stek någon minut till. Häll i krossade tomater och kokosmjölk. Låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och honung.
Skär broccolin i mindre buketter och dra loss kycklingköttet från benen. Lägg broccoli och kyckling i grytan och koka tills broccolin är något mjuk och kycklingen varm.
Servera med ris, koriander och lime.
Kommentarer
Trackback