Lasagne.

 
 
4 portioner.
 
 

1 lök, hacka fint

2 morötter, skär i tärningar

1 liten zucchini, skär i tärningar

4 msk olivolja

¼ dl vitt vin

500 g hackat nötkött

1 liten burk tomatkoncentrat

2 burkar krossade tomater

500 ml passata (tomatpuré)

färsk basilika

Salt & peppar

300 g lasagneplattor

200 g riven parmesan

250 g mozzarella, skär i fina skivor

 

Värm olja i en stekpanna och fräs lök och morötter. Löken och morötterna ska steka på medelvärme i ca 10 minuter. Lägg i zucchinin och stek ytterligare ca 5 minuter. Häll i vitt vin och låt det sjuda med grönsakerna tills alkoholen har avdunstat. Stäng av värmen och lägg grönsakerna i sidan av pannan, så det finns plats för köttet. Stek köttet under omrörning tills det är brynt. Lägg i tomatkoncentrat och rör om ordentligt, sedan krossade tomater och tomatpuré.

 

Lägg i färsk basilika, salt och peppar. Tomatsåsen bör sjuda i minst 30 minuter, helst längre för att få rätt smak. Smaka av och tillsätt ev. lite mer salt eller basilika.

När såsen är klar ska lasagnen monteras.  Lägg lite sås i botten av formen, ett lager lasagne, sås, mozzarella i skivor och sedan riven parmesan. Upprepa ytterligare två gånger och avsluta med att fördela den sista färska mozzarellan och parmesanen på toppen. Täck med aluminiumfolie och ställ in lasagnen i en förvärmd ugn på 200 grader. Efter 20 minuter avlägsna folien och ge lasagnen ytterligare 10-15 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0