Frasig rabarberkaka.
150 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
Rabarber:
3 stjälkar
2 msk socker
1 tsk maizena
Topping:
1 dl havregryn
25 g smör
2 msk socker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 150°. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Rabarber:
Skiva rabarbern. Vänd den i socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över smeten i formen.
Topping:
Lägg havregryn, smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme. Strö havresmulet över kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 timme. Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker och servera.
Kommentarer
Trackback