Fisksoppa med saffran.

 
 

600 g torskfilé eller torskrygg
2 gula lökar 
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
3 msk olivolja
1 paket saffran, 0,5 g
1 burk hela tomater, 400 g
1 tsk paprikapulver
 salt & peppar
2 dl vitt vin
7 dl vatten
2 msk färsk timjan, finhacka
 urkärnade svarta kalamataoliver

 

Aioli:
2 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor, pressa
1 msk citronsaft

 

Skär torsken i tärningar och ställ åt sidan.


 Finhacka lök och vitlök. Spara ”fänkålsdillen” till garnering. Strimla fänkålen fint med en vass kniv, mandolin eller i matberedare.


 Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en stor gryta, strö över saffran och häll över burktomaterna. Fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt paprikapulvret. Salta och peppra.


 Häll i vin, vatten och timjan. Låt småputtra cirka 10 minuter. Tillsätt lite mer vatten om det behövs.
Lägg ner fisken i grytan. Tillsätt oliverna. Sjud ett par minuter under lock tills fisken är klar.


Aioli: Blanda majonnäs och vitlök, smaka av med pressad citronsaft. Servera aiolin till soppan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0