Salsiccia bolognese.

 
 
 
4 portioner.
 
1 stor gul lök
500 g rå färsk korv, t ex salsiccia 
 200 g små fasta champinjoner
2 msk färskpressad citronsaft
3 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning  
2 dl chilisås
1 burk krossade tomater, 400 g
1–2 dl vatten
 
 
Tillbehör
pasta eller couscous
 
 
Skala och hacka löken. Klipp upp korvskinnet med en kökssax. Ta ut korvfärsen och hacka den i små bitar.

Skär svampen i bitar och blanda med citronsaften. Hetta upp hälften av oljan i en stor stekpanna eller ­gryta. Fräs löken 3 minuter. Tillsätt korvfärsen och fräs ytterligare 3 minuter.

Tillsätt smulad buljongtärning och chilisås och fräs under omrörning någon minut. Blanda i krossade tomater och vattnet. Koka upp, sänk värmen och låt sedan såsen sjuda ­under lock 20 minuter.
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Stek champinjonerna knap­riga 5 minuter. Vänd ner dem i grytan med såsen.
Garnera såsen med persilja och finstrimlat citronskal och servera med nykokt pasta eller couscous.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0