Cheesecaketårta med dulce de leche och blåbär.
1 springform, 20 ca i diameter
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Cheesecake:
4 gelatinblad
3 äggulor
1 dl strösocker
300 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
Övrigt :
1/2 burk dulce de leche
1 ask blåbär, färska
florsocker
mynta
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker till tårtbotten luftigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna ordentligt i en skål och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Fördela smeten jämnt i smord och mjölad form och grädda i ugnen 15 minuter eller tills botten känns färdig. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna helt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål. Vispa äggulorna tillsammans med sockret i en bunke. Vispa ihop färskosten med grädden i en annan bunke till krämig och fast konsistens. Rör ihop äggsmeten med färskostsmeten.
Ta ut gelatinbladen ur vattnet (krama inte bort vattnet) och värm i mikrovågsugn i ca 30 sekunder eller tills gelatinbladen har smält. Blanda ihop ca 1 1/2 -2 dl cheesecakesmet med gelatinbladen först, och blanda sedan ihop allt. Blanda noggrant så det inte finns klumpar av gelatin kvar. Dra cheesecakesmeten igenom en sil direkt i springformen ovanpå tårtbotten.
Rör runt lite i dulce de leche-burken (då blir den lösare) och häll över i en spritspåse.
Spritsa dulce de leche i en virvel precis som på bilden och banka formen på bänken några gånger så en del av swirlen hamnar under cheesecakesmeten.
Ställ i frysen i minst 3 timmar.
Lossa springformen genom att värma sidorna med en varm, blöt kökshandduk.
Garnera med färska blåbär, florsocker och mynta som blir en fräsch överraskning!
Låt stå i rumstemperatur i minst 20 minuter innan den avnjuts.
Värm även dulce de leche (som jag fick över) ihop med lite vispgrädde och så blir det en sås som hälls över till servering.