Burrata med blodapelsin, chili och nötter.

 
Burrata är krämigare än mozzarella och den kan vara svår att få tag på.
Vill du inte ha apelsiner så går det lika bra med någon annan frukt eller bär.
 
4 portioner.
 
2 burrata eller mozzarellaostar
½ dl turkisk yoghurt
½ tks flingsalt
svartpeppar
1 blodapelsin
½ röd chili, tex spansk peppar, finhacka
1 dl små delikatesskaprisar
2 msk rostade och saltade pistach- eller pinjenötter 2 msk olivilja
 
 
Servering:
färsk körvel
rostat bröd
 
 
Hacka osten och rör ihop med yoghurten. Bred ut krämen på ett fat och krydda med salt och peppar.
 
Skär ut hinnfria apelsinskivor som du sen skär i mindre bitar.
 
Strö apelsin, chili, kapris och nötter över ostkrämen. Ringla över olja och garnera med körvel.
 
Servera med rostat bröd eller kex.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0