Citronglass.

 
4 portioner.
 
 
4 citroner
1 dl citronsaft (från citronerna ovan)
2 äggulor
1 ½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
 

Garnering:

färska hallon

 

 

Tvätta citronerna. Skär av toppen på dem och gröp ur innanmätet med hjälp av en liten vass kniv och en sked. Sila av saften och spara den.

Vispa äggulor, florsocker krämigt tillsammans med 3 msk av citronsaften.

Vispa grädden fast i en annan skål.

Rör ner grädden i äggsmeten och tillsätt resten av citronsaften.

Skär av en liten del av citronernas undersida, bara någon mm, så att de kan stå stadigt. Var försiktigt så att det inte blir hål i botten.

Fyll citronerna med smeten. Det som blir över kan frysas in i en liten skål.

Ställ citronerna i frysen i minst 5 tim eller över natten.

Ta fram citronglassarna 20–30 min innan de ska serveras. Skeda över lite av den överblivna glassen på toppen av varje citron och garnera med hallon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0