Mandelkyckling med bulgursallad.
2 kycklingbröstfiléer
6 kycklinglår, nedre delen
drygt 1 dl sötmandel
skal av 1 citron, ekologisk
1½ tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
1 ägg
olivolja
Bulgursallad:
2 dl bulgur, okokt
2 palsternackor
1 stor rödbeta
2 msk olivolja
1 knippe persilja, hackad
salt & peppar
Sätt ugnen på 180°. Skär kycklingbröstfiléerna på längden.
Mixa mandel, citronskal, salt och peppar till en grynig blandning. Lägg den i en djup tallrik. Häll vetemjöl i en annan tallrik.
Vispa upp ägget i en annan djup tallrik. Vänd alla kycklingbitar först
i vetemjöl, sedan i ägget, därefter i mandelblandningen och lägg sedan
i en långpanna med bakplåtspapper.
Ringla över lite olivolja och stek kycklingen mitt i ugnen cirka 25 minuter. Bitarna ska vara helt genomstekta.
Bulgursallad: Koka bulguren . Skala under tiden rotfrukterna och skär dem i tärningar med sidan 1 cm. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i rotfruktstärningarna och koka upp och låt dem koka cirka 1 minut. Låt dem rinna av i durkslag.
Blanda rotfruktstärningarna med bulgurn. Vänd i oljan och persiljan, smaka av med salt och peppar och servera till den nystekta mandelkycklingen.