Ramen med salladskål och champinjoner.
4 portioner.
4 ägg
200 g nudlar, valfria
2 salladslökar, strimlade
150 g salladskål
1 nori-ark, i tunna strimlor
1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
1 lime, i klyftor
rostade sesamfrön
Buljong:
12 dl vatten
2 umamibuljongtärningar
20 g ingefära, strimlad som tändstickor
1 vitlöksklyfta, skivad
1 röd chili, skivad
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk råsocker
1 citrongräs
Inlagd svamp:
1 dl vatten
0.5 dl vitvinsvinäger
1 msk råsocker
100 g champinjoner
1 morot
Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret smält. Skär champinjonerna i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Vänd ner champinjoner och morot i lagen och låt stå till servering.
Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min. Skölj med kallt vatten. Skala direkt och halvera. Lyft citrongräset ur buljongen.
Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka. Lägg i salladslök, salladskål och noristrimlor. Fördela soppan i skålar. Toppa med inlagd svamp, ägghalvor, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.
Kommentarer
Trackback