Ramen med salladskål och champinjoner.

 
 
4 portioner.
 
4 ägg
200 g nudlar, valfria
2 salladslökar, strimlade
150 g salladskål
1 nori-ark, i tunna strimlor
1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
1 lime, i klyftor
rostade sesamfrön
 
 
 
Buljong:
12 dl vatten
2 umamibuljongtärningar
20 g ingefära, strimlad som tändstickor
1 vitlöksklyfta, skivad
1 röd chili, skivad
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk råsocker
1 citrongräs
 
 
 
Inlagd svamp:
1 dl vatten
0.5 dl vitvinsvinäger
1 msk råsocker
100 g champinjoner
1 morot
 
 
 
Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret smält. Skär champinjonerna i tunna skivor. Skala och skär moroten i tunna slantar. Vänd ner champinjoner och morot i lagen och låt stå till servering.
 
Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min. Skölj med kallt vatten. Skala direkt och halvera. Lyft citrongräset ur buljongen.
 
Lägg i nudlarna och koka tills de är mjuka. Lägg i salladslök, salladskål och noristrimlor. Fördela soppan i skålar. Toppa med inlagd svamp, ägghalvor, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0