Rabarber / jordgubbskräm.


Kräm som du gör i ugnen och du behöver inte passa den speciellt mycket. Enkelt och gott. Jag tyckte först att det lät märkligt att det skulle gå att göra kräm i ugnen och i början såg det konstigt ut, men blev jättebra.
4 portioner.
 
3 stjälkar rabarber, skivas tunt
0,5 dl jordgubbar, färska
1 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 dl vitt vin, kan uteslutas, ta då mer vatten istället
 
Blanda socker och potatismjöl i en skål. Vänd rabarbern i blandningen. Lägg ned allt i en ugnsfast form och täck med aluminium folie. 175 grader i 1 timme. Rör gärna om någon gång. Ta ut och mosa rabarber och jordgubbar med en gaffel och rör om till önskad konsistens.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0