Vitlöksbröd i ugn med mozzarella.

 
 
 
stor vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
100 g smör
salt
peppar
stort ljust helt bröd (t ex levain eller lantbröd)
250 g riven mozzarella
 
 

 
Sätt ugnen på 200°C.

 
Skala och riv vitlöken. Hacka persiljan. Smält smöret i en kastrull och rör ner vitlök och persilja. Krydda med salt och peppar.  

 
Skär brödet i tjocka skivor, nästan hela vägen ner. Vrid brödet och skär på andra ledden, så att det blir ett rutmönster. 

 
Pensla vitlökssmöret mellan alla skivor. Stick ner mozzarella mellan skivorna.  

 
Pensla det sista smöret uppe på brödet. 

 
Lägg brödet i en form och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter till osten smält och brödet har fin färg.

RSS 2.0