Laponiabröd.

 
Birgittas goda matbröd och det måste ni verkligen testa att baka.
 
2 - 3 paket jäst
1½ liter vatten 37 grader
2 kg vetemjöl
2 msk salt
1 msk strösocker
1 dl linfrön
1 msk olja
 
Smula ned jästen i vatten ( 37 grader ) och olja, tillsätt sedan linfrön och vetemjöl. Knåda degen i 10 - 15 minuter i maskin. Jäs i 15 - 20 minuter och häll sedan över den i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 45 - 60 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0