Indisk tomatchutney.
Ett läckert tillbehör som passar till kyckling, halloumi och fisk. Går snabbt att tillaga.
ca 5 dl
500 g tomater, gröp ur kärnhuset och hacka i mindre bitar
1 finhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
2 finhackade röda chili
1 tsk olja
2 tsk gula senapsfrön
1 kanelstång
1 ½ msk strösocker
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
Värm olja i en kastrull. Stek lök, vitlök, ingefära och chili mjuka utan att de får färg. Tillsätt senapsfrön och kanelstång. Rör om. Tillsätt sedan tomater, socker, vinäger och koka i 15 minuter tills tomaterna är mjuka och chutneyn tjocknat något. Salta. Låt svalna och häll upp i en väl rengjord burk. I en oöppnad och väl steriliserad burk håller den ett par månader i kylen.
Kommentarer
Trackback