Asiatisk sill.

 
Asiatisk sill med hetta är en ny och spännande sillinläggning. Smaker av vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen extra smak
 
                                      3 dl vatten                                     

                                                2 dl socker                                                

                                        1 dl  ättiksprit (12%)                                    

                                                                   3½ cm ingefära                                                                 

                               4 vitlöksklyftor                                 

                                          1  röd  chilifrukt (t ex spansk peppar)                                    

                                          2  burkar  inläggningssill (à 420 g)                                    

                                   1 kruka koriander                                     

Koka upp vatten, socker och ättika.

Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin. Lägg detta i lagen och låt svalna.

Skär sillen i sneda bitar och blanda med lagen. Grovhacka koriandern och blanda i. Lägg i en burk med lock. Låt stå i kylskåpet 1 dygn före servering.

                

 

                        


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0