Asiatiska laxburgare med picklad gurka.


Läckra burgare med lite asiatiskt stuk.
4 burgare.
 
600 g laxfilé
1 msk dijonsenap
2 msk finhackad rostad paprika
½ gul lök, finhackad
3 msk finhackade limeblad eller skal + saft av 1 lime
1 dl panko ( asiatiskt ströbröd )
2 msk grovhackad koriander
2 - 3 tsk grön currypasta
1 msk riven färsk ingefära
salt
olja
 
PICKLAD GURKA:
½ gurka, skala slarvigt, hyvla eller skär tunt
1 tsk socker
2 msk risvinäger
1 msk japansk soja
1/4 chili, finskuren
1 tsk sesamolja
 
TILLBEHÖR:
Hamburgerbröd och / eller salladsblad
ev. naturell yoghurt
 
Skär laxen i tärningar och mixa ungefär en fjärdedel tillsammans med senap till en slät massa. Häll ned resten av laxen, paprika, lök, limeblad eller lime. Kör mixern på puls ett par gånger tills det blir en grov mix, men inte för länge för då håller inte burgarna ihop. Häll upp i en bunke. Tillsätt panko, koriander, currypasta, ingefära och lite salt. Blanda väl. Täck över och ställ i kylen 1 timme. Gör gurkan under tiden. Rör ut socker i risvinäger och blanda med soja, chili och sesamolja, blanda i gurkan. Forma 4 biffar med fuktade händer och gör en grop i mitten på varje sida. Låt gärna ligga kallt ett tag innan stekning. Pensla med olja och stek 2 - 3 minuter på varje sida.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0