Lök- och äppelsill.
1 st. 5-minuterssill
1/2 rödlök
1/2 gul lök
1 dl crème fraiche
1 krm vitpeppar
1 dl majonnäs
1/2 äpple, gärna Granny Smith
1 purjolök, 10 cm
3 msk lag från sillen
2 krm salt
(jag tar mindre mängd majonnäs, ca 0,5 dl och större mängd crème fraiche, ca 1,5 dl)
1/2 rödlök
1/2 gul lök
1 dl crème fraiche
1 krm vitpeppar
1 dl majonnäs
1/2 äpple, gärna Granny Smith
1 purjolök, 10 cm
3 msk lag från sillen
2 krm salt
(jag tar mindre mängd majonnäs, ca 0,5 dl och större mängd crème fraiche, ca 1,5 dl)
Tillagning: 20 min + 24 timmar i kylen
1. Låt sillen rinna av, spara 3 msk av lagen. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.
2. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och finhacka röd och gul lök. Ansa och skiva purjolöken tunt.
3. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt och peppar samt
lag av sillen. Vänd ner sill, äpple och lök. Låt stå i kylen ca 24 timmar.
Garnera med rödlöksringar vid servering.
1. Låt sillen rinna av, spara 3 msk av lagen. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.
2. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och finhacka röd och gul lök. Ansa och skiva purjolöken tunt.
3. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt och peppar samt
lag av sillen. Vänd ner sill, äpple och lök. Låt stå i kylen ca 24 timmar.
Garnera med rödlöksringar vid servering.
Kommentarer
Trackback