Krusbärscurd.

 

Sötsyrligt och lent pålägg på scones, rostat bröd eller skorpor.
 
3 dl
 
300 g röda krusbär, rensa och snoppa
½ dl vatten
75 g smör
2 ägg
1 äggula
1 ½ dl strösocker
 
Sjud bären i vattnet så de mjuknar och vätskar sig i 5 minuter under lock. Passera genom en finmaskig sil så det blir 2 dl slät pure. Smält sockret i en vid kastrull. Blanda i ägg, äggula, socker och krusbärspure och värm på strax under medelvärme. Vispa hela tiden sakta med en ballongvisp tills krämen tjocknar, 15 minuter. Dra av kastrullen från värmen när den första kokbubblan syns och häll upp curden i glasburkar. Den håller 2 veckor i kylskåp.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0