Kryddig rödvinbärssylt.
![](https://cdn1.cdnme.se/3938116/8-3/yto2ontzoji6imlkijtpojeyodaynji7czoxoij3ijtpojq4mdtzoje6imgio2k6mziwo3m6mtoiyyi7atowo3m6mtoicyi7atowo3m6mtoiayi7czo0mdoiytq3mta0otblnwuwzty1otdkzdizmjm0nzaymdy5yjzhngu4zji4msi7f1_579f767e2a6b22b9634dc2aa.jpg)
Den kryddiga sylten passar bra till viltkött, i en gryta eller till pannbiff. Du kan prova att minska socker mängden.
1½ liter.
1½ kilo röda vinbär
12 dl syltsocker
4 stjärnanis
3 kanelstänger
Lägg bären i en gryta och blanda med socker, stjärnanis och kanelstänger. Koka upp sylten och sjud i 5 minuter. Ta upp stjärnanis och kanelstänger. Häll sylten i varma, väl rengjorda burkar och låt kallna. Förvara i kylen där den håller i cirka 2 månader eller frys in den.
![](https://cdn3.cdnme.se/3938116/8-3/roda-vinbaer1_579f77a8ddf2b36a4c5d26ff.jpg)
Kommentarer
Trackback