Italiensk tomatsill.

 
Sill med mycket tomatsmak, basilika och lök. Eftersom det är 5-minuterssill som används går den på ett kick att svänga ihop.
 

Sillen håller 4-6 veckor om du är noga med att ha rena händer och redskap samt steriliserade burkar.

 

840 g 5 - minuterssill / 2 förpackningar )

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

250 g cocktailtomater

2 msk olivolja

100 g tomatpure

1 kruka basilika

svartpeppar


Hacka rödlök och vitlök grovt. Skär tomaterna i fyra delar. Sautera löken och tomatpurén i oljan, utan att löken tar färg. Tillsätt tomaterna och stek ytterligare lite. Krydda med svartpeppar. Lägg tomat- och lökfräset i en bunke och blanda upp med 1-2-3 lagen från förpackningen. Skär sillen i 1-2 cm stora bitar och blanda med tomatsåsen. Blanda i basilikan. Förvara i tättslutande glasburk.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0