Italiensk tomatsill.

Sill med mycket tomatsmak, basilika och lök. Eftersom det är 5-minuterssill som används går den på ett kick att svänga ihop.
Sillen håller 4-6 veckor om du är noga med att ha rena händer och redskap samt steriliserade burkar.
840 g 5 - minuterssill / 2 förpackningar )
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
250 g cocktailtomater
2 msk olivolja
100 g tomatpure
1 kruka basilika
svartpeppar
Hacka rödlök och vitlök grovt. Skär tomaterna i fyra delar. Sautera löken och tomatpurén i oljan, utan att löken tar färg. Tillsätt tomaterna och stek ytterligare lite. Krydda med svartpeppar. Lägg tomat- och lökfräset i en bunke och blanda upp med 1-2-3 lagen från förpackningen. Skär sillen i 1-2 cm stora bitar och blanda med tomatsåsen. Blanda i basilikan. Förvara i tättslutande glasburk.
Kommentarer
Trackback