Äppelchutney.

Vädigt god och enkel att göra. Vi åt den till älgkött, men passar nog till allt möjligt.
6 - 8 mindre och sötare äpplen
3 schallotenlökar
1 tsk chiliflakes
1 krm kanel
1 msk curry
3 cm färsk ingefära i tunna skivor
1 dl ättika
2 dl strösocker
1 näve russin
3 msk rapsolja, att steka i
Behåll skalet på äpplena , men ta bort kärnhusen. Skär i knappt centimeterstora kuber. Finhacka löken .Fräs sedan upp chiliflarnen och kryddorna i en kastrull med olja. Tillsätt lök och ingefära. Stek tills det mjuknat och fått lite färg. Inte för mycket. Tillsätt äpplena, socker och ättika. Låt sedan sjuda ned på låg värme i 20-30 minuter. Rör om under tiden. När cirka 5 minuter återstår tillsätts russinen. Fortsätt röra om. Låt svalna. Tänk på att chutney får en fastare form när den svalnat.
Kommentarer
Trackback