Kycklingburgare med gorgonzola och mango.
4 port
400 g kycklingfilé
salt och peppar
Mangoröra:
1 mango
1 salladslök
2 msk mango chutney
1 tsk chiliflakes
salt och peppar
Servering:
4 hamburgerbröd
4 stora salladsblad
100 g gorgonzolaost
Skär kycklingfiléerna ”horisontellt” så att du får fyra stora centimetertjocka skivor. Försök få så stora skivor som möjligt. Krydda skivorna med salt och peppar. Grilla dem på båda sidor, kontrollera att kycklingen är genomstekt.
Mangoröra:
Skala, kärna ur och tärna mangon i små bitar. Strimla salladslöken. Blanda mango, salladslök, mango chutney och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.
Servering:
Lägg salladsblad på underdelarna av hamburgerbröden. Skiva gorgonzolaosten. Lägg en skiva kycklingfilé, en skiva gorgonzolaost och en klick mangoröra på varje. Täck med locken.