Laxburgare med pepparrotskräm.

500 g skinnfri laxfilé
1 ägg
2 msk vispgrädde
2 msk finklippt gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar el citronpeppar
½ dl ströbröd
2 msk smör
Pepparrotskräm:
100 g färskost
1 dl crème fraiche
3 msk färskriven pepparrot
2 msk finklippt gräslök
Servering:
4 hamburgerbröd, t ex brioche
salladsblad
gurka
1–2 avokador
1–2 stora tomater
Dela och mixa laxen till färs. Tillsätt ägg, grädde, gräslök, salt och peppar. Forma färsen till 4 biffar och vänd dem i ströbröd.
Stek biffarna i smör ca 4 min per sida.
Pepparrotskräm: Blanda ingredienserna och förvara krämen svalt fram till serveringstillfället.
Lägg ihop laxburgaren i bröden med salladsblad samt skivad gurka, avokado och tomater. Klicka på pepparrotskräm. Servera citronklyftor, resterande pepparrotskräm och ev klyftpotatis bredvid.