Citron- och ingefärssill.

 
 

Lag:

 
3 cm färsk ingefära, skiva
1 dl ättikssprit 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
1 citron, skal +  saft
3 tsk riven ingefära
honung
 
 
2 förpackningar 5 minuterssill
1 citron, skivad
1 liten röd lök, skivad
 
 
 

Gör så här:

Börja med lagen. Lägg den skivade ingefäran i en kastrull tillsammans med ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn. Koka upp och låt sjuda tills sockret löst sig. Ställ åt sidan och låt svalna. Riv ned citronskal och pressa i saften. Tillsätt den rivna ingefäran och blanda väl.

 

Häll av spadet från sillen och låt rinna av. Skär sillen i sneda bitar. Varva sill, citronskivor och rödlök i en glasburk. Slå över lagen, förslut och låt stå tills det är dags att äta. Håller cirka en vecka i kylen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0