Citron- och ingefärssill.
Lag:
3 cm färsk ingefära, skiva
1 dl ättikssprit 12 %
2 dl socker
3 dl vatten
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
1 citron, skal + saft
3 tsk riven ingefära
honung
2 förpackningar 5 minuterssill
1 citron, skivad
1 liten röd lök, skivad
Gör så här:
Börja med lagen. Lägg den skivade ingefäran i en kastrull tillsammans med ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn. Koka upp och låt sjuda tills sockret löst sig. Ställ åt sidan och låt svalna. Riv ned citronskal och pressa i saften. Tillsätt den rivna ingefäran och blanda väl.
Häll av spadet från sillen och låt rinna av. Skär sillen i sneda bitar. Varva sill, citronskivor och rödlök i en glasburk. Slå över lagen, förslut och låt stå tills det är dags att äta. Håller cirka en vecka i kylen.
Kommentarer
Trackback