Jordgubbssill med ingefära och lime.

 
Det kan låta knasigt med jordgubbar och sill, men det fungerar förvånansvärt bra ihop.
 
 
1 förpackning hel 5-minuterssill, à 420 g
1 lime
10-15 jordgubbar + extra till dekor
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 msk finskuren gräslök + extra till dekor
1 msk riven färsk ingefära
nymalen svartpeppar
salt
 
 
Låt sillen rinna av och skär filéerna i fina bitar.
Skala limen och hacka fruktköttet fint, försök att inte få med så mycket hinnor. Skär jordgubbarna i mindre bitar (spara några).

Rör samman gräddfil, majonnäs, gräslök, ingefära, limehack och jordgubbar. Mosa de sparade jordgubbarna med handen över bunken och blanda i.

Smaka av med svartpeppar och salt. Rör till sist ned sillbitarna. Klart att servera, men sillen får gärna stå i kylen en stund och samla smak. Garnera med extra gräslök och några jordgubbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0