Ljummen matjessill med ägg och tre sorters lök.

 
Matjessill blir magiskt gott när den blir lite småvarm.
 
 
2 förpackningar matjessillfiléer, à cirka 200 g
1 rödlök
1 silverlök (alt. gul lök)
1 knippa gräslök
1 rejäl knippa dill
4 nästan hårdkokta ägg
50-75 g kylskåpskallt smör
nymalen svartpeppar
Tillbehör:
knäckebröd
vällagrad ost eller kumminost
 
 
Låt matjessillen rinna av.
Skala och skiva rödlök och silverlök så tunt du kan. Finskär gräslöken och plocka dillen.
Skär sillen i diagonala bitar. Hacka eller skiva äggen.

Varva alltsammans i en ugnsfast form. Hyvla över kallt smör, dra några varv med pepparkvarnen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader i 5-8 minuter. Det ska bara precis bli varmt.

Servera genast. Gärna till gott knäckebröd och en vällagrad ost.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0