Ljummen matjessill med ägg och tre sorters lök.
Matjessill blir magiskt gott när den blir lite småvarm.
2 förpackningar matjessillfiléer, à cirka 200 g
1 rödlök
1 silverlök (alt. gul lök)
1 knippa gräslök
1 rejäl knippa dill
4 nästan hårdkokta ägg
50-75 g kylskåpskallt smör
nymalen svartpeppar
Tillbehör:
knäckebröd
vällagrad ost eller kumminost
1 rödlök
1 silverlök (alt. gul lök)
1 knippa gräslök
1 rejäl knippa dill
4 nästan hårdkokta ägg
50-75 g kylskåpskallt smör
nymalen svartpeppar
Tillbehör:
knäckebröd
vällagrad ost eller kumminost
Låt matjessillen rinna av.
Skala och skiva rödlök och silverlök så tunt du kan. Finskär gräslöken och plocka dillen.
Skär sillen i diagonala bitar. Hacka eller skiva äggen.
Skala och skiva rödlök och silverlök så tunt du kan. Finskär gräslöken och plocka dillen.
Skär sillen i diagonala bitar. Hacka eller skiva äggen.
Varva alltsammans i en ugnsfast form. Hyvla över kallt smör, dra några varv med pepparkvarnen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader i 5-8 minuter. Det ska bara precis bli varmt.
Servera genast. Gärna till gott knäckebröd och en vällagrad ost.
Kommentarer
Trackback