Ölfriterad halloumi burgare.


 
400 g halloumi
2 dl vetemjöl
2 dl öl eller mineralvatten
1 tsk bakpulver
2 dl panko
1 dl rapsolja till fritering
 
 
Dressing:
1 dl majonnäs
lite ketchup
sambal oelek
dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressa
cornichon eller saltgurka, hacka
 
 
Karamelliserad rödlök:
2 rödlökar, skiva
1 msk olja
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
 
 
Skiva hallouimi. Blanda mjöl och bakpulver, häll i öl och vispa tills det blir en jämn, men trög smet. Doppa skivad halloumi i smeten och rulla i panko. Fritera eller stek i en stekpanna med mycket olja.
 
 
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av.
 
 
Stek rödlöken på medelhög värme i olja tills den blir helt mjuk, cirka 7 minuter. Strö över socker och häll i vinäger, rör runt och smaka av. Du kan tillsätta mer socker, vinäger och salt om du vill.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0