Fiskburgare med romsås.
4 burgare.
400 g vit fiskfilé, t ex hoki
eller torsk
1 ägg
3 msk hackad gräslök,
använd gärna fryst
salt, peppar
2 msk ströbröd
2 msk smör
Romsås:
1 dl turkisk yoghurt
50 g stenbitsrom
3 msk hackad dill,
använd gärna fryst
Servering:
4 hamburgerbröd, gärna
av grövre sort
sallad
2 tomater
Skär fisken i tärningar. Mixa fisk, ägg, gräslök, salt och peppar.
Forma smeten till fyra biffar och vänd dem i ströbröd. Stek biffarna på båda sidor i en stekpanna med smör. Kontrollera att de är genomstekta.
Romsås: Blanda yoghurt, stenbitsrom och dill.
Lägg rikligt med sallad på hamburgerbröden. Lägg på skivad tomat och fiskburgare. Toppa med romsås.
Kommentarer
Trackback