Köttfärsgratäng med potatis.

 
 

1 kg kall kokt potatis

8 ägg

8 dl mjölk

2 tsk gurkmeja

2 dl riven ost

 

Färssås

2 gul lök

3 vitlöksklyfta

4 morot, 100 g

800 g nötfärs

2 msk smör

4 tsk curry

8 msk mango chutney

salt, svartpeppar

 

Ugn 200 °

 

Skiva potatisen. Vispa ihop ägg, mjölk och gurkmeja.

 Färssås: Hacka lök och vitlök. Riv moroten grovt. Stek färsen i smör med lök, vitlök, morot och curry några min. Smaka av med mango chutney, salt och peppar.

 Lägg hälften av färsen i en ugnsform. Lägg på potatis och sedan resterande färs. Häll på äggstanning och ost. Tillaga i ugn ca 25 min. Servera med grönsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0