Marinerad lax med muscovadosocker.

8 personer. Det blir en jättegod smak av sockret och apelsinen.
 
1,2 kg benfri lax med skinn, skär i portionsbitar
1½ dl soja, japansk
1½ dl torrt vitt vin
3 tsk muscovadosocker
1½ tsk paprikapulver
2 krm svartpeppar
4 apelsinskivor
 
Sås:
 
2 dl matlagningsyoughurt
rivet skal av 1 apelsin
1 msk apelsinsaft
2 msk mynta, färsk
 
Gör så här:
 
Lägg laxbitarna i en plastpåse med soja och vin. Marinera helst över natten. Slå på ugnen 175 grader. Lägg laxen på en plåt med skinnsidan nedåt. Blanda socker, paprikapulver och peppar. Fördela blandningen på laxen. Lägg en halv apelsinskiva på varje laxbit. Stek mitt i ugnen i 15 minuter. Servera med pressad potatis.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0