Provensalsk överbakad oxfile med potatisgratäng.
8 personer
1½ kg oxfile
3 krm vitpeppar
1½ tsk salt
2 msk smör till stekning
4 plattor smördeg
1 ägg till pensling
Aromsmör:
150 g smör
1 msk tomatpure
3/4 dl hasselnötter ( 40 - 50 g ) mycket finhackad
1 kruka färsk basilika, finhackad
3 - 4 vitlöksklyftor, pressad
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
Wokgrönsaker:
2 msk olja + 2 msk smör
400 g sockerärtor
2 medelstora morötter, i smala skivor
1 - 2 zuchinni, i bitar
salt & peppar
Gör så här:
Skär oxfilen i tjocka skivor, cirka 5 - 6 cm, krydda och bryn dem. Rör ihop smöret och lägg en klick på varje oxfileskiva och gör ett lock av smördegen så att du täcker smöret ordentligt. Stek färdigt i ugnen på cirka 200 - 225 grader. Gör en potatisgratäng och woka grönsakerna.
Kommentarer
Trackback