Saffranskladdkaka.

Saftig och god kladdkaka som passar fint kring juletider.
2½ dl strösocker
1 riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran
Ugn 200 grader, varmluft 180 grader.
Smöra och bröa en rund springform.
Smält smör och choklad i en kastrull. Blanda ned saffran, stöt det i mortel med lite strösocker först. Blanda samman alla torra ingredienser inklusive mandelmassan och rör ned i det smälta smöret/chokladen. Tillsätt äggen ett i sänder, blanda allt till en slät smet.
Grädda i 30 - 35 minuter. Jag gräddade den bara 20 minuter, så kolla efter 15 minuter så den inte blir torr.
Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Servera med vispad grädde och sikta florsocker över kakan.
Kommentarer
Trackback