Fondue.

 
Här kommer ett recept på fondue som jag har fått av min arbetskamrat Ann. Vi tycker att den här buljongen är fantastiskt god.
 
Buljong:
 
1½ liter stark buljong ( 1½ liter vatten + 3 oxbuljongtärningar )
2 dl röd vin eller sherry, vi tar oftast sherry
1 - 3 msk tomatpure
soja efter behag
paprikapulver, ös i ordentligt för det är viktigt att buljongen är smakrik
3 vitlöksklyftor, hela
3 tsk italiensk salladskrydda
 
Koka ihop allt i en kastrull innan du häller det i fonduegrytan.
 
Tillbehör:
 
oxfile eller annat kött i tärningar
potatisgratäng
pepparsås eller annan sås som du gillar
paprika i bitar, ej för små
emmentalerost i kuber
chaminjoner, färska i ej för små bitar för då går de sönder när du trär de på spetten
körsbärstomater, hela
Ta det du gillar och testa dig fram.
 
Till brännaren ska du helst använda etanol. Tar du rödsprit så osar det en hel del.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0