Italiensk gryta, Stufato.

Den här grytan passar utmärkt för de som äter Gi mat och den är väldigt smakrik.
Här kommer först en bild innan grytan är klar bara för att visa er vilka vackra färger det är i den.
 
4 portioner
 
Ingredienser:
 
1 rödlök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 dl olivolja
2 morötter, skivade
1 blekselleri, skivas
1 paket salsiccia eller chorizokorv, 300 gram, skär i bitar
salt & peppar
1½ msk rökt paprikapulver, finns i alla större mataffärer, går även med vanligt paprikapulver
1 dl rött vin, går även bra med matlagningsvin
1 burk finkrossade tomater
1 paket linser, skölj dem
1 paket blandae bönor, skölj dem
 
Gör så här:
 
Fräs rödlök och vitlök i olivolja i en stor gryta på medelvärme. Efter en stund lägger du i morötter, selleri, salt & peppar och fräser i 4 minuter. Tillsätt vinet och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt de krossade tomaterna, linser och bönor. Puttra i 10 minuter. Klart att äta.
Så här ser det ut när det är klart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0