Basilika - och parmesanaioli.

Den här aiolin passar till allt möjligt, tex grillat kött av olika slag och även till kycklingspetten som jag har lagt in under kategorin Fågel.
 
Ingredienser:
 
2 äggulor
1 msk senap, gärna fransk
2 msk vitvinsvinäger
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
2½ dl olivolja
50 g parmesanost, finriven
salt & peppar
 
Gör så här:
 
Se till att alla ingredienser är rumsvarma annars kan det skära sig. Mixa äggulor, senap, vinäger och basilika ( även stjälkarna i en mixer eller stavmixer. Tillsätt droppvis oljan till en krämig aioli under mixning. Vänd ned parmesan och smaka av med salt & peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0