Dinkelkex.

Detta enkla och fantastiskt goda recept på kex att använda till ostbricka eller bara mumsa på till kvällen har jag fått av min arbetskamrat Solveig. Det går jättefort att göra, nyttigt och en bra present att ge till någon när du blir bjuden på middag.
 
2 dl dinkelmjöl
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
1 dl sesamfrön
½ dl raps - eller olivolja
2 dl kokande vatten
Flingsalt
 
Gör så här:
 
Lägg ett bakplåtspapper på en unsplåt. Blanda ihop alla ingredienser och rör ihop det till en smet. Bred ut smeten på plåten och skär färdiga skåror till lämplig storlek på rutorna. Skär inte helt igenom. Strö över flingsalt.
Grädda i ugnen på 125 grader i minst en timme. Ta ut plåten och när det har svalnat lite kan du bryta rutor. Njut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0