Karljohanssoppa med serranobruschetta

4 personer
 
Ingredienser:
 
300 g färsk karljohanssvamp ( vi brukar använda torkad ) tärnas
1 gul lök, hackas
1 vitlöksklyfta, hackas
3 msk olivolja
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
2 msk gräslök, finhackad
 
Serranobruschetta:
 
4 skivor dinkelbröd
1 vitlöksklyfta
150 g marinerad kronärtskockshjärtan
100 g serranoskinka
 
Gör så här:
 
Soppa:
Fräs gul lök, vitlök och svamp i hälften av oljan. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka 15 minuter under lock. Tillsätt grädde, koka ytterligare 2 minuter utan lock. Mixa soppan slät och smaka av med svartpeppar. Strö över gräslök och droppa lite olja över den. Hoppa över mixningen om du vill ha en mer rustik soppa.
 
Serranobruschetta:
Grilla brödet i en grillpanna. Gnid in dem med vitlöken. Garnera med kronärtskockshjärtan och serranoskinka och lite timjan.
 
Om du vill kan du göra vilket bröd som helst till soppan. Vi har bjudit på soppan som en förrätt och den blev väldigt uppskattad.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0