Murkelsås.

 
Vårt favoritrecept på murkelsås, går även att göra med champinjoner. En gång testade vi med kantareller, men tyckte inte att det blev bra.
 
Ingredienser:
 
1 gul lök , hackad
murklor efter behag, finns att köpa konserverade om du inte har plockat egna, grovhackas
smör
2 tsk grovmalen svartpeppar
en gnutta paprikapulver
1 mörk oxbuljongtärning
spadet från svampen
0,5 liter grädde
2 - 3 msk creme fraiche
1,5 - 2 msk messmör
soja
curry, knivsudd
 
Gör så här:
 
Häll av spadet från murklorna och spara det. Bryn svampen tillsammans med löken i lite smör. Krydda med svartpepparoch paprikapulvret. Tillsätt buljongtärningen samt spadet från svampen och rör om tills tärningen har löst upp sig. Tillsätt grädden och creme fraiche samt messmör. Häll i soja tills såsen fått bra färg, cirka 1 msk. koka på svag värme under omrörning. Tillsätt curryn. Var oerhört försiktig med mängden curry, ska bara vara en gnutta. Du kan göra såsen dagen innan och den är lika god. Vi brukar göra en stor sats och frysa in, blir lika god.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0